onsdag 26 augusti 2009

HJELP

Var så længe sedan jag skrev nu men kænner att jag verkligen måste ha opartiska meningar om min framtid.
Har tidigare haft tanken att læmna mitt jobb på bacalao før att jobba heltid på børsen. Det ær ett jobb som ger mig mer och som jag kan utvecklas mer i.
Nu har jag æven i søndags fått erbjudande om att jobba som restaurangchef i Trysil i vinter.
Vilket betyder att jag ansvarar øver 3 restauranger.
Det ær ett otroligt bra jobberbjudande, men det betyder att jag måste flytta i från mitt liv hær som nu verkligen kænns som hemma.
Jag sliter så otroligt mycket med att komma fram till vad som ær viktigast just nu.. ær det dags att karriærsatsa æven om jag inte vet om jag kommer må så bra under vintern eller ska jag sækra mig och bo kvar men då totalt missa denna chansen?

Har haft ett vældigt bra samtal med min chef på bacalao i dag om det och han tyckte att det var en bra møjlighet før mig och att jag verkligen skulle fundera øver det. Det ær det mest opartiska jag har hørt hittils før mina vænner hær vill såklart att jag ska stanna kvar och jag har haft ett långt och vældigt tårfyllt samtal med Saskia om det i dag.

Jag kænner mig så vilse och vet inte alls var jag ska lægga mina prioriteringar. Men min pappa kommer hit ikvæll så jag hoppas han har svaret på mina problem :)

Allafall så hade vi en øverraskningsmiddag før Kath i går. Hon anade ingenting..såååå kul.
Vi læt henne boka bord på en restaurang och sedan avbokade vi det och børjade planera før vår middag. Saskia och jag låtsades som vi var på møte på børsen, lotta "var på golfkurs" och Trine, Niki och Caisa tog en førdrink på baca med bursdagsjenta. Så Lotta, Saskia och jag pyntade hela vår lægenthet med maaaassa rosa och lila ljus, rosa och vita rosor och vita liljor samt massa rosa och vita ballonger och så lagade vi en faktiskt helt fantastisk meny.

Till førrætt lagade vi lættstekt kamskjell med serrano-inlindad sparris och beurre-blanc sås toppad med græsløk. Till det drack vi en sauvignon blanc från borgougne Frankrike

Till hoverætt lagade vi heltstekt oxfile med en potatiskaka med parmesen, basilika, timjan samt egenplockad kørvel, kræmig kinakål, smørstekta kantareller, rødvinssås toppat med en ungsbakt kørsbærstomat. Till det drack vi en chianti classico från toscana Italien.

Till dessert lagade vi en chokladtryffelkaka med passionfrukt och baileys som vi serverade med hallon och grædde och drack baileys till.

Det skulle verkligen vara drømmen att starta en restaurang eller cateringfirma med dem! Vi ær verkligen ett sjukt bra team. Niki måste såklart vara med eftersom hon hjælpte till att designa menyn och vælja vin. :)

Nu måste jag dra ner på jobb...

Toodles

2 kommentarer:

Anna sa...

Jag kan ju inte komma med nåt råd då eftersom jag är partisk på nåt vis.

Men enligt det du skriver om middagen så låter ju Trysil-alternativet som det bästa valet... Kreativt och då får du väl komponera menyer och välja viner och sånt eller??

Svorsken sa...

Jag tycker du ksn komma å bo hos meg å laga middagar till oss,Det dær læt ju sjukt gott!:)
næ skæmt å sido,Jætte kul att du fått sånt bra erbjudande,Grattis,førstår att det tål å tænkas på!
Vet ikke heller om ja ær så opartisk(Trysil ligger nærmare æn Lofoten) eller har några bra råd...men det Å starta ett egen resturang/Catering ær ju absolut ikke omøjligt,om det ær drømmen så følg den!
God mat å vin ær ju nått som folk alltid kommer att vara intresserad av å få tag i,Så græv fram allt Svanen å dem andra lærde oss på T.Berg:) å kolla om det ær møjligt att gjenomføra!
Var lææææænge sen vi pratade nu så tar å ringer deg nær vi kommer hem igen får høra vad du tænker då om framtiden,det ær ikke lætt!
Ha så kul med Pappa Calle de hær dagarna!
Puss&kram